Holisme

Coachen volgens het holisme


Maar wat is dat precies?

Holisme komt vanuit het Griekse holos. Wat geheel betekend. Oftewel de mens in zijn geheel zien en niet kijken naar een

specifiek onderdeel.


Het holisme bekijkt de mens vanuit 5 niveaus:

1. Fysiek (lichamelijk)

2. Mentaal (gedachten, patronen, denkwijzen)

3. Emotioneel (gevoel)

4. Energetisch (levensenergie)

5. Spiritueel (oorzaak, verleden)


Ga jij bijvoorbeeld met je schouderklachten (fysiek) naar de

fysiotherapeut, maar heb je te maken met veel stress (mentaal) op je werk, dan is de kans groot dat die schouderklachten na enkele dagen weer terug zijn. De oorzaak ligt dan namelijk niet alleen fysiek maar ook mentaal. Los je de mentale of emotionele oorzaak niet op dan bestaat de kans dat dit zich uiteindelijk uit in ziekten.

Focus Mindset Coaching Holisme 2

Holisme

Focus Mindset Coaching Holisme

Holisme

Energetisch


Energetisch klinkt voor veel mensen als zweverig. Maar eigenlijk kun je het heel simpel zien. Ben je bijvoorbeeld wel eens met iemand in gesprek waarbij je het gevoel hebt dat diegene de energie als het ware uit je zuigt.

Dat is energetisch niveau. Je kunt jezelf zien als een batterij, die is opgeladen als je opstaat en langzaam gedurende de dag leegloopt. Heb je veel stress, burn out of ben je omringt met mensen waar jij je niet prettig bij voelt dan loopt deze batterij sneller leeg. Dan is het de kunst om die batterij weer op te laten, bijvoorbeeld door even te gaan slapen, een douche of een bad nemen, luisteren naar fijne muziek, goed boek etc.


Bij focus mindset coaching gaan wij samen onderzoeken waar de kern ligt. Lossen we de kern samen op dan heeft dit zijn uitwerking op alle niveaus.


Wil jij ook je lichaam en geest in balans brengen?

Neem dan contact met ons op. Je zult er geen spijt van krijgen!