“De eerste stap naar Focus mindset coaching”

Een zaterdag, net zo een als de afgelopen 20 zaterdagen.

Want dankzij de COVID crisis is de spontaniteit er wel even vanaf.

Ik merk onrust in mijn lijf. Behoefte aan sociale contacten. Gesprekken met een goede vriend.

Ik besluit de motor te pakken en te gaan rijden. Mijn beste vriend heeft op dat moment helaas andere plannen, dus na een kort gesprek rijd ik weer terug.

Ik app een vriendin, ook geen tijd. Ik merk dat ik baal. En nu kun je misschien denken, maar je hebt een vrouw en kinderen. Klopt, maar ik denk dat wij allemaal af en toe de behoefte hebben aan andere praat.

Maar helaas, die bewuste zaterdag gaat hem dat niet worden.

Ik kom thuis en heb behoefte aan motivatie.

Gelukkig ben ik inmiddels wel thuis in de motiverende sprekers.

Ik ga naar Netflix en zet de documentaire “I am not your guru” van Tony Robbins aan.

Ik kijk niet de hele docu, maar iets in mij weet allang welke scene ik moet hebben.

Een vrouw leest een brief voor, geschreven voor haar man. De vrouw spreekt krachtig, in contact met haar vrouwelijkheid. Dan gaat Tony het gesprek met de echtgenoot aan. Als je ze samen ziet, begrijp je het plaatje niet. De man is op dat moment alles behalve mannelijk, dit heeft hij ergens verloren. Of is hij misschien ondergesneeuwd door een krachtige vrouw.

Tony verteld hem een verhaal.

Een  verhaal over een welp, een leeuwenwelp. Er was een aanval, waarbij de moeder werd gedood. De vader gooide het welpje in de struiken om hem te beschermen. Maar ook de vader werd gedood.  Toen alles was afgelopen werd het welpje alleen wakker. Er was niets om hem heen wat leek op zijn moeder. Tot er een kudde schapen voorbij kwam. Het welpje zocht de aandacht van de schapen en maakte contact. De schapen namen het welpje onder hun hoede. Tot er na verloop van tijd een groep leeuwen langskwamen en alle schapen doodde. Inmiddels is het welpje uitgegroeid tot een volwassen leeuw. Maar heeft het nooit leren brullen, nooit geleerd wat het is om een leeuw te zijn. Deze leeuw maakt hetzelfde geluid als een schaap en is doodsbang voor de leeuwen. Tot er een grote leeuw op hem afkomt een klap tegen zijn hoofd aan geeft en zegt “wat is er in vredesnaam met jou aan de hand”. Hij sleurt hem mee naar een waterplas en laat hem in het water kijken. Tot grote verbazing ziet de leeuw dat hij helemaal geen schaap is, maar een leeuw. Maar de leeuw is nog niet overtuigd, tot de grote leeuw hem een stuk schaap te eten geeft. In eerste instantie wil hij niet, hij gaat zijn broer toch niet opeten, tot het schaap hem letterlijk in zijn mond wordt geduwd. Dan gebeurd er iets magisch. Hij weet weer wie hij is. Een leeuw.

Ik ben gefascineerd door dit verhaal, maar vooral de gedachte erachter. Zonder na te denken loop ik na de kast, pak een stuk papier en een potlood en begin te tekenen.

Zo is het logo ontstaan.

Maar waar staat het logo dan voor.

Voor creativiteit, voor je kernwaarden, voor het volgen van je gevoel, voor het achterna gaan van je dromen, om een zijpad te durven nemen.

Oftwel, je hoeft niet altijd met de kudde mee te gaan, het is immers zo krachtig om de leeuw te zijn.

“Wees de leeuw, niet het schaap”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.